Το 2 ο Επαγγελματικό Λύκειο Ελευσίνας (ΕΠΑΛ) μετατρέπεται από απογευματινό σε Εσπερινό. Είχαν προηγηθεί εργασίες αναβάθμισης σε υποδομές, χώρους και εργαστήρια από τον Δήμο Ελευσίνας

Alt
08 Ιουν 2021 1:11 PM

Μία εξέλιξη που απαντά στις ανάγκες της επαγγελματικής εκπαιδευτικής κοινότητας ολόκληρης της Δυτικής Αττικής, είναι η μετατροπή του 2 ου Επαγγελματικού Λυκείου της Ελευσίνας από απογευματινό σε εσπερινό.

Είχαν προηγηθεί σχετικά αιτήματα του Συλλόγου Διδασκόντων, αλλά και αναβάθμιση σε υποδομές, χώρους και εργαστήρια από την Δημοτική Αρχή, πριν ο Δήμος απευθύνει επίσημα το αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε το σχετικό αίτημα να συνοδεύεται και από αντίστοιχη προετοιμασία προκειμένου να γίνει αποδεκτό.

Για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, σχολίασε σχετικά: «Την Άνοιξη του 2020 ήρθε στο γραφείο μου αίτημα από τον Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Ελευσίνας, με το οποίο ζητούσαν το ΕΠΑΛ να μετατραπεί από απογευματινό σε εσπερινό. Ήταν ένα αίτημα πέρα για πέρα λογικό, αφού με αυτό τον τρόπο ένα σχολείο καταξιωμένο στη συνείδηση όχι μόνο της Ελευσίνας και της Μαγούλας αλλά ολόκληρης της Δυτικής Αττικής, θα μπορούσε να εξυπηρετεί ακόμη καλύτερα τους μαθητές από τα Δερβενοχώρια μέχρι το Χαϊδάρι.

Αμέσως, κινήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, κάναμε τις απαραίτητες εργασίες σε υποδομές, χώρους και εργαστήρια. Απευθύναμε το αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας και φυσικά ενημερώσαμε τους Βουλευτές της Δυτικής Αττικής.  Έχει σημασία όλη αυτή η επιστολική διαδρομή; Όχι, αλλά είναι απαραίτητη.

Αυτό που έχει σημασία, είναι πως από την νέα σχολική χρονιά το 2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας, θα γίνει Εσπερινό Λύκειο. 'Ενα αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας έγινε δεκτό και μαθητές από όλη την Δυτική Αττική θα συνεχίζουν με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία την φοίτησή τους στην Ελευσίνα.

Επόμενος στόχος, να ζητήσουμε ειδικότητες που να συνδέονται με το επαγγελματικό και βιομηχανικό προφίλ της περιοχής μας, ώστε ο δρόμος από το σχολείο στην εργασία να είναι ακόμη μικρότερος. Θα τον παλέψουμε και αυτόν».