Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για voucher στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Alt
22 Ιουλ 2021 7:44 PM

Άνοιξε η πλατφόρμα, και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 3 Αυγούστου,  για τις αιτήσεις που αφορούν την απόκτηση voucher δωρεάν φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς (δημοτικούς και ιδιωτικούς).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr) και να υποβάλλουν την αίτησή τους μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς του TaxisNet.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούμενες/οι) και οι άνεργες/οι.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία παιδιά/άτομα με αναπηρία, σε αντίστοιχες δομές.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει κι ο Δήμος Ελευσίνας με τις δομές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που εποπτεύει στο τμήμα του ΠΑΚΠΠΑ του Δήμου Ελευσίνας.  

Καθώς, ο συνολικός προϋπολογισμός αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και δεδομένου ότι στο Δήμο Ελευσίνας οι γονείς δεν καταβάλλουν τροφεία, η συγκεκριμένη  χρηματοδότηση θα ενισχύσει επιπλέον τις δημοτικές δομές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: http://https://www.eetaa.gr/.

Επίσης, στο γραφείο προσχολικής αγωγής του ΠΑΚΠΠΑ, στο τηλέφωνο 210 5546565 και στο mail: vita.paidikoς@gmail.com.