Σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων

07 Ιαν 2022 2:17 PM

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων είχε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, το πρωί της Παρασκευής 7 Ιανουαρίου.

Η συνάντηση αφορούσε στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και στην από κοινού διαχείριση και συνεργασία για την ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία τους.

Εκφράστηκε η ανησυχία για την ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες, δεδομένης της ήδη επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης.

Και οι δύο πλευρές, εξέφρασαν την ανάγκη τακτικών διαγνωστικών ελέγχων της μαθητικής κοινότητας και των εκπαιδευτικών αλλά και την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Δήμαρχος συγκάλεσε και έκτακτη σύσκεψη με τις Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, Στέλλα Κάβουρα και Κατερίνα Τζιγκιτζέλα, τους Αντιδημάρχους, Λεωνίδα Παππά, Μενέλαο Μίχα και Εύη Άνθη αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Ιωάννη Παναγιωτούλια.

Από πλευράς Δήμου Ελευσίνας υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα για τη διαχείριση των σχολικών μονάδων και την ασφάλεια των παιδιών.

Ο Δήμος μάλιστα, προχώρησε σε προμήθεια επιπλέον rapid tests σε υπαλλήλους εκτός σχολικών μονάδων, που έρχονται σε επαφή με τους μαθητές, όπως υπάλληλοι καθαριότητας, σχολικοί φύλακες και τροχονόμοι, προκειμένου να διασφαλιστεί –τουλάχιστον για την πρώτη κρίσιμη εβδομάδα- η ασφάλεια της δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, μέσω του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Ελευσίνας και παρόλο που δεν προβλέπεται από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Δήμος θα προβαίνει –όπως και κατά το παρελθόν- σε τακτικές απολυμάνσεις με υποχλωριώδες νάτριο, σε αίθουσες και προαύλιους χώρους, τόσο για προληπτικούς λόγους, όσο φυσικά, και σε περιπτώσεις εμφάνισης κρουσμάτων.

Δεδομένη θεωρείται και η προμήθεια -μαθητών και σχολείων- με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, όπως αντισηπτικά, χειρουργικές αλλά και τύπου ΚΝ95 μάσκες καθώς και όλα τα υλικά που προβλέπονται για την προστασία της σχολικής κοινότητας, τα οποία και θα διανέμονται στα σχολεία με αυτοκίνητα του Δήμου.

Ταυτόχρονα και παρά τις αυξημένες ανάγκες του ΕΟΔΥ, ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καθημερινή παρουσία του κλιμακίου, προς εξυπηρέτηση όλων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γενικότερα όλων των δημοτών.

Ο Δήμος Ελευσίνας είναι και παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τους Διευθυντές των σχολείων Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης και την Ένωση Γονέων, προκειμένου να βρίσκεται σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου ανέφερε: «Μετά την απόφαση των καθ’ ύλην αρμόδιων για το άνοιγμα των σχολείων, ως Δήμος είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των σχολικών μονάδων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Πέρα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για όλους, έχουμε λάβει περαιτέρω μέτρα και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε, αναλόγως των αναγκών που θα προκύψουν. Στόχος μας είναι η διασφάλιση της υγείας των μαθητών και εκπαιδευτικών, η τήρηση των μέτρων και ευελπιστούμε όλα να εξελιχθούν ομαλά. Όπως κάναμε καθόλη την περίοδο της πανδημίας, έτσι και θα συνεχίσουμε τη δημοτική πολιτική υποστήριξης των σχολείων μας, με κάθε μέσο και κάθε τρόπο».