Αργύρης Οικονόμου σε Πρόεδρο ΟΑΣΑ: «Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της προσβασιμότητας από και προς την Ελευσίνα».

Alt
12 Φεβ 2021 4:55 PM

Με τον Πρόεδρο  και τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, Ι. Γκόλια , συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΕΚΕΔΑ, Ευαγγ. Λίγγο.

Στόχος της συνάντησης, ήταν να τεθούν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των δημοτών της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

Σημειώνεται, ότι ζητήματα όπως η πύκνωση των γραμμών και η διαμόρφωση δρομολογίων σε χρόνους συμβατούς με τις ώρες αιχμής των εργαζομένων, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα με την προηγούμενη δημοτική αρχή να καταφέρνει από την τότε διοίκηση του ΟΑΣΑ, να αποσπάσει μόνο διαβεβαιώσεις ότι «τα αιτήματα θα εξεταστούν με καλή διάθεση».

Αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν η Διοίκηση του ΟΑΣΑ, μετά τα επιχειρήματα που έθεσαν ο Δήμαρχος  και ο Πρόεδρος του ΕΚΕΔΑ, δεσμεύθηκε ότι επόμενο διάστημα θα υπάρξει από την πλευρά του Οργανισμού επιτόπια έρευνα και αξιολόγηση των δεδομένων, προκειμένου να γίνει εκ νέου χαρτογράφηση των αναγκών της περιοχής και να υπάρξει συγκοινωνιακή μελέτη που να καλύπτει τις τωρινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες της πόλης. Εκτενής συζήτηση έγινε, επίσης, για τη διαμόρφωση σταθμού μεταφόρτωσης.

Τέλος, αναφορά έγινε και για την διαμόρφωση αναγκαίων ρυθμίσεων, ενόψει της πραγματοποίησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και ότι εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, εντός τριμήνου, θα κατατεθεί σχετική πρόταση, έτσι ώστε ο ΟΑΣΑ να προβεί στις αναγκαίες ρυθμίσεις.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου δήλωσε σχετικά:

«Συναντήθηκα σήμερα με την Διοίκηση του ΟΑΣΑ, μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΚΕΔΑ για να θίξουμε το ζήτημα της δημόσιας συγκοινωνίας. Δεν ήταν μία εθιμοτυπική συνάντηση, αλλά μια συνάντηση με συγκεκριμένη agenda. Είμαστε εδώ για να προωθούμε τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα των δημοτών μας. Η προσβασιμότητα προς την πόλη και από την πόλη, εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και θα επιμείνουμε μέχρι να δοθούν λύσεις».