Συνάντηση Δημάρχου με το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Ελευσίνας: To Master Plan, το παραλιακό μέτωπο και οι διεκδικήσεις του Δήμου

16 Νοε 2021 12:24 PM

Συνάντηση με το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Ελευσίνας, είχε το πρωί της Δευτέρας, 15 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το Master Plan του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας, ενόψει μάλιστα και της σχετικής Ημερίδας.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Σωματείου, Χρήστο Κατσογιάννη και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Γρηγόρη Βιρβίλη και Γιώργου Ζαφείρη, για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή, σχετικά με τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, σε Καλυμπάκι και Βλύχα, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί κινήσεις και ενέργειες που υπονομεύουν τις διεκδικήσεις του Δήμου για την απόδοση του παραλιακού μετώπου στην πόλη και την ανάπλασή του.   

Συγκεκριμένα, ο Αργύρης Οικονόμου, ενημέρωσε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να καταθέσει αίτημα στον Ο.Λ.Ε για τα κάτωθι:  

  1. Τριετή παραχώρηση της περιμετρικής λωρίδας των 11 στρ. της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα στο Καλυμπάκι (Θέση πρώην Μπακόπουλου) προς τον Δήμο Ελευσίνας με αντάλλαγμα, για την ολοκλήρωση της πολεοδόμησης,  
  2. Τριετή απλή παραχώρηση στον Δήμο με αντάλλαγμα των 15.480 τ.μ του τμήματος  της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, σε άμεση γειτνίαση  της με τον χώρο αναψυχής Καλυμπακίου, για την κάλυψη της  ανάγκης λειτουργίας  TERMINAL των λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΑ, 
  3. Τριετή  παραχώρηση  των 6 στρ. της ΧΖΛ στην Βλύχα, έμπροσθεν του πρώην διαλυτήριου από τον ΟΛΕ, στον Δήμο Ελευσίνας, με αντάλλαγμα ή με την ανάληψη εκ μέρους του Δήμου συγκεκριμένων υποχρεώσεων περιβαλλοντικής αποκατάστασης της ακτογραμμής και εξυγίανσης της περιοχής.  

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος: «Για εμάς μπορεί η απόδοση του παραλιακού μετώπου στους κατοίκους να είναι σημαντική, όμως δεν νοείται master plan, χωρίς την μετεγκατάσταση του Λιμένα σε άλλο σημείο. Φυσικά όμως, με τη δικλίδα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας των Λιμενεργατών και την προσέλκυση νέων εργολαβιών που θα αυξήσουν και την εμπορική δραστηριότητα του».