Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος, Αργύρης Οικονόμου, στέκεται στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων του Ναυπηγείου Ελευσίνας

Alt
17 Φεβ 2021 12:46 PM

Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα

Επιστολή Αργύρη Οικονόμου σε Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Να ληφθούν πρωτοβουλίες στο ανώτερο επίπεδο για να βγουν οι εργαζόμενοι από το τέλμα».

 

Με το Σωματείο Εργαζομένων του Ναυπηγείου Ελευσίνας, συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος, Αργύρης Οικονόμου.

Ο Δήμαρχος που στέκεται σταθερά από την πρώτη ημέρα στο πλευρό των εργαζομένων, άκουσε τα αιτήματα της αντιπροσωπείας και διαπίστωσε το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει για άλλη μια φορά  ένας βασικός παραγωγικός ιστός της πόλης.

Υπενθυμίζεται, πως η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Ναυπηγείων είχε δημιουργήσει νέες προσδοκίες στους Ελευσίνιους, κυρίως όμως, στους 600 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους που έχουν ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση η Δημοτική Αρχή στέκεται αρωγός στον αγώνα των εργαζομένων, δίνοντας τη δική της μάχη στο βαθμό που της αναλογεί, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα βιωσιμότητας του Ναυπηγείου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σωματείο για την επιστολή που έστειλε προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας του να συμβάλλει προσωπικά προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να τονωθεί η τοπική και εθνική οικονομία.

Τέλος, για την άλλη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης.