Πολιτισμός

Συμπόσιο #3: Μάνδρα

Σάββατο 18 Μαρτίου | 14:30

Πλατεία Γκλιάτη, Μάνδρα Αττικής

Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση θέσης

Γνωρίζουμε τη Μάνδρα Αττικής

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σας προσκαλεί στο Συμπόσιο #3: Μάνδρα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 14:30 στην Κεντρική Πλατεία Μάνδρας σε συνεργασία με συλλογικότητες της πόλης. 

διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ | 12.00-13.30

Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας

«Σήκω Μαριόλα από τη γη!..»

Ο θεϊκός και ο ανθρώπινος θρήνος

Μια μουσική παράσταση για την Εαρινή Ισημερία (21 Μαρτίου) και την Πασχαλινή περίοδο που βρίσκεται προ των πυλών, με τραγούδια και κείμενα για το θείο και το ανθρώπινο πάθος.

διαβάστε περισσότερα
09 Mar 2023 10:40 AM

Με μεγάλη χαρά, υποδεχόμαστε τον διακεκριμένο φιλόλογο & γλωσσολόγο Γιώργο Μπαμπινιώτη στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου μας!

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, σε μια διάλεξη με θέμα "Κόσμος - Νους - Γλώσσα: Θεμελιώδεις αρχές της γλώσσας"!

Σας περιμένουμε στο Στέκι του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας

διαβάστε περισσότερα

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ο Λαογραφικός Σύλλογος Ελευσίνας "Το Αδράχτι", η 2023 Ελευσίς - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης & ο Δήμος Ελευσίνας, σας προσκαλούν στην ενημερωτική συνάντηση με θέμα "Η υποψηφιότητα του εθίμου της Παναγίας Μεσοσπορίτισσας στον Αντιπροσωπευτικό κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO".

H συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 18.30, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

διαβάστε περισσότερα
16 Nov 2022 12:49 PM

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα τμήματα:

Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής

Παραδοσιακών Χορών

Πιάνου

Μονωδίας

Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας

Φιλαρμονικής (πνευστά-κρουστά)

Μπουζουκιού

Θεατρικής Σκηνής

Μπαλέτου

Σύγχρονου Χορού

Yoga

Pilates

Υφαντικής

Κοπτικής-Ραπτικής

Σύντομα θα ανακοινωθεί η έναρξη των εγγραφών και για τα υπόλοιπα τμήματα πολιτισμού-αθλητισμού του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας.

Λειτουργία τμημάτων

διαβάστε περισσότερα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας Ελευσίνας (Νικολαΐδου & Κανελλοπούλου) φιλοξενείται η έκθεση γλυπτικής «Το ποδήλατό μου αλλιώς: Τέχνη & Ποδήλατο» της καλλιτέχνιδος Καίτης Χόρτη.

Η Καίτη Χόρτη δημιουργεί γλυπτά από παλιά ποδήλατα περνώντας κοινωνικά μηνύματα όπως η ανάγκη για επανάχρηση και ανακύκλωση υλικών και για χρήση φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων όπως το ποδήλατο, ενώ εικαστικά προσεγγίζει τα έμβια όντα.

διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Ελευσίνας, μέσω του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ και ο Λαογραφικός Σύλλογος "Το Αδράχτι" σας προσκαλούν στον πρώτο ανοιχτό εορτασμό του πολιούχου μας, μετά την πανδημία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Απριλίου στις 19.00 στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου Ελευσίνας.

διαβάστε περισσότερα
26 Apr 2022 11:02 AM

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (ΠΠΕ) για το 2023, με το βλέμμα στραμμένο στον πόλεμο της Ουκρανίας που συγκλονίζει αυτή τη στιγμή ολόκληρη την ανθρωπότητα, διοργανώνει την Τρίτη 22 Μαρτίου στην πόλη της Ελευσίνας το Μυστήριο_5 ΛΟΓΙΑ των ΤΟΙΧΩΝ ή Η πόλη ως Ανάγνωσμα.

Την ξεχωριστή αυτή δράση συνθέτει μια σειρά προβολών σύντομων κειμένων, ποιημάτων και φράσεων μεσαίας και μικρής κλίμακας, που μετατρέπουν για λίγες ώρες τους τοίχους της πόλης σε σελίδες πολύτιμες.

διαβάστε περισσότερα
18 Mar 2022 12:22 PM

Ένα θρίλερ, στην κόψη του παραμυθιού, στο οποίο ισορροπεί υποδειγματικά το φανταστικό και το ρεαλιστικό στοιχείο.

διαβάστε περισσότερα
14 Sep 2021 10:02 AM

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος,

ταξιδεύουν αυτό το καλοκαίρι την «Εποχή του Θερισμού» σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η «Εποχή του Θερισμού», η νέα παράσταση της πλέον καταξιωμένης δημιουργικής ομάδας της ελληνικής μουσικής, μία παράσταση βασισμένη στον τελευταίο ομότιτλο δίσκο τους που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και θεωρήθηκε το καλύτερο έργο τους έως τώρα, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά μπροστά στο κοινό, ύστερα από το δύσκολο χειμώνα που προηγήθηκε.

διαβάστε περισσότερα