Πόλη

Υπεγράφη, το πρωί της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου, μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου του έργο, η σύμβαση για τη μελέτη αποκατάστασης του Ρολογιού, που βρίσκεται στον Αρχαιολογικό Χώρο.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό πολιτιστικό σύμβολο της Ελευσίνας, το οποίο μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί και ως νεότερο μνημείο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, ο Πύργος του Ρολογιού πήρε τη θέση που του αξίζει στον κατάλογο των νεότερων μνημείων της χώρας.

διαβάστε περισσότερα
01 Dec 2022 12:56 PM
Alt

Τεχνική & Διοικητική Υποστήριξη στην εκπόνηση μελετών και ωρίμανση έργων

Προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του Δήμου Ελευσίνας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Θριάσιο Α.Ε.», υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου, από τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, Σεραφείμ Τσόκα.

Η σύμβαση αφορά στην τεχνική και διοικητική υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελευσίνας, αναφορικά με την εκπόνηση μελετών και την ωρίμανση των έργων.

διαβάστε περισσότερα
25 Nov 2022 11:36 AM
Alt

Ψηφίστηκε από το Δημοτική Συμβούλιο Ελευσίνας το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, που συνιστά κορυφαία διαδικασία για κάθε Δημοτική Αρχή.

Στο τεχνικό πρόγραμμα, περιλαμβάνονται έργα από ιδίους πόρους αλλά και έργα από επιχορηγήσεις, όπως αυτή των 20 εκατομμυρίων ευρώ, που διεκδίκησε και έλαβε η Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στόχος της Δημοτικής Αρχής η καλύτερη συμφωνία για την αγορά των 12 στρεμμάτων

Στην Όαση βρέθηκαν εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιο Μαυρογιάννη και τη Διοίκηση της 2023 Ελευσίς - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η επίσκεψη περιελάμβανε αυτοψία στον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου και των εργασιών που εκτελούνται αυτήν την περίοδο σε ακίνητα του χώρου αλλά και στην Όαση.

διαβάστε περισσότερα
16 Nov 2022 11:11 AM
Alt

Ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο υποδομής με αντικατάσταση 6.030 φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου του έργου, που αφορά στην αντικατάσταση του υπάρχοντος φωτισμού με LED, στον Δήμο Ελευσίνας.

Το έργο αφορά στην τοποθέτηση 6.030 φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων σε όλους τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τοποθετήθηκαν σε όλο το εύρος της Ελευσίνας & της Μαγούλας οι μωβ κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών.

Τα μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια τα οποία θα απορρίπτονται στους ειδικούς κάδους θα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν όχι μόνο για σκοπούς ανακύκλωσης αλλά και από ευπαθείς ομάδες πολιτών που τα έχουν ανάγκη.

Τα ανακυκλώσιμα είδη θα πρέπει να είναι καθαρά και να τοποθετούνται σε σακούλες προτού απορριφθούν στους κάδους, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποκομιδή τους.

Τους μωβ κάδους θα τους βρείτε στα παρακάτω σημεία:

Ελευσίνα:

διαβάστε περισσότερα
11 Nov 2022 11:00 AM
Alt

Στην ανανέωση της θητείας των Αντιδημάρχων, καθώς και τον ορισμό νέων προχώρησε ο Δήμος Ελευσίνας, με απόφαση του Δημάρχου, Αργύρη Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα, οι Αντιδήμαρχοι και οι αρμοδιότητές τους καθορίζονται ως εξής:

• Ηλιόπουλος Γεώργιος, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών

• Κάβουρα – Σερεμέτη Στέλλα, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας & Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών

• Μαυρογιάννης Αθανάσιος, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας

διαβάστε περισσότερα
Alt

«Δημιουργία νέων ειδικοτήτων ενόψει και της επαναλειτουργίας των Ναυπηγείων»

Στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας της ΔΥΠΑ Ελευσίνας βρέθηκε ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους επιχειρήσεων, εργαζομένων και φορέων συζητήθηκαν θέματα διασύνδεσης της γαλάζιας οικονομίας με ειδικότητες που αναπτύσσονται αυτήν τη στιγμή στον Οργανισμό αλλά και τη δημιουργία νέων.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στον Δήμο Ελευσίνας πέρασε και επίσημα του κτήριο, όπου στεγαζόταν το πρώην ΙΚΑ και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κοντούλη & Δραγούμη.

Πρόκειται για ένα κτήριο που επί σειρά ετών παρέμενε ανεκμετάλλευτο, παρά την προνομιακή του θέση, αφού γειτνιάζει με πολιτιστικά κέντρα, όπως το Λεωνίδας Κανελλόπουλος, το Παλαιό Ελαιουργείο και το εν εξελίξει IRIS.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, υπεγράφη η δανειακή σύμβαση για την υλοποίηση δύο μεγάλων έργων του Δήμου Ελευσίνας, τα οποία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πρόκειται για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Ελευσίνας αλλά και για τη συντήρηση σχολικών μονάδων και ανοιχτών αθλητικών χώρων και συγκεκριμένα, για το 1ο & 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας και το Δημοτικό Στάδιο «Ανδρέας Δασκαλάκης».

διαβάστε περισσότερα