Πόλη

Alt

Μία εκκρεμότητα ετών, με πολλά πισωγυρίσματα και καθυστερήσεις είναι αυτή που λύθηκε το προηγούμενο διάστημα από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ελευσίνας.

Ο λόγος, για την εκπόνηση της μελέτης αποπεράτωσης του δευτεροβάθμιου δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, που πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, αφού υπεγράφη με τον ανάδοχο η σχετική σύμβαση. Η εκπόνηση της μελέτης αποτελεί προϋπόθεση και ένα σημαντικό βήμα στην διαδικασία ολοκλήρωσης της κατασκευής του δευτεροβάθμιου δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στον Δήμο μας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Σύμφωνα με την απόφαση του Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής (ΑΔΑ: 6ΜΝ57Λ7-Ε6Χ) λόγω πολύ κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, απαγορεύεται η κυκλοφορία στην πάροδο της οδού Γκιόκα, στη Β.Δ. περίμετρο του αρχαιολογικού χώρου Ελευσίνας, που οδηγεί στην κορυφή του λόφου του Αγίου Νικολάου από 07:00π.μ. της Παρασκευής 23/7/2021 μέχρι 07:00π.μ. του Σαββάτου 24/7/2021 (της απαγόρευσης εξαιρούνται οι κάτοικοι της περιοχής).

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αργύρης Οικονόμου: «Καλύτερες υπηρεσίες για όλους, αξιοποίηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων στο οικόπεδο του Φορέα»

Να διευρύνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες και να κλείσει εκκρεμότητες που έρχονται από το παρελθόν, επιδιώκει ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τον Διοικητή του e- ΕΦΚΑ, κ. Παναγιώτη Δουφεξή, στα κεντρικά γραφεία του Φορέα.

Είχε προηγηθεί σχετική παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιου Μπούρα.

διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνο Συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021.

Με τον τρόπο αυτό, επισφραγίστηκε η διάθεση των δύο πλευρών για μια στενή συνεργασία σ’ ένα ευρύ πεδίο δράσεων. Είχε προηγηθεί η σχετική εισήγηση της Εντεταλμένης Συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Στέλλας Κάβουρα, και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

διαβάστε περισσότερα
22 Jul 2021 10:50 AM

Αργύρης Οικονόμου: «Είναι η ώρα του Ταμείου Ανάκαμψης και ζητήσαμε από την πολιτική ηγεσία κονδύλια να διατεθούν για δράσεις αναβάθμισης των ιατρικών υποδομών σε Κέντρο Υγείας και Θριάσιο».

Στο Υπουργείο Υγείας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, με προγραμματισμένες διαδοχικές συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και την Υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αργύρης Οικονόμου: «Για πρώτη φορά ο Δήμος μας προχωρά σε καμπάνια διαδικτυακής τουριστικής προβολής και ενημέρωσης»

Μία ελπιδοφόρα καμπάνια και απόλυτα ταυτισμένη με τις σύγχρονες τάσεις στο τουριστικό μάρκετινγκ, εγκαινίασε ο Δήμος Ελευσίνας για την προβολή της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

Έτσι, στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα, στο Facebook και το Instagram, χρησιμοποιώντας το #visitEleusis, θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό πολλές και χρηστικές πληροφορίες σ’ ένα ευρύ φάσμα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Παρασκευή 16/7/2021 και τις ώρες από 12.00μ. έως 07.00μ.μ., θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό οι κλιματιζόμενοι χώροι που καθορίστηκαν για  να φιλοξενήσουν – προστατέψουν πολίτες σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών. 

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου μας, είναι οι εξής:

Δημοτικό διαμέρισμα Ελευσίνας: Δημαρχείο Ελευσίνας, Χατζηδάκη & Δήμητρος, τηλ.:2105537100, 2105537302,304

Δημοτικό διαμέρισμα Μαγούλας: Δημοτικό κατάστημα  Μαγούλας, Ηρώων Πολυτεχνείου 2, τηλ. 2132140412

διαβάστε περισσότερα
16 Jul 2021 12:14 PM
Alt

Αργύρης Οικονόμου: «Θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος στο άγος των απλήρωτων δημοτικών τελών».

Έκτακτο αντισταθμιστικό όφελος διεκδικεί ο Δήμος Ελευσίνας . Αυτό έγινε γνωστό, μετά τη συνάντηση του Δημάρχου, Αργύρη Οικονόμου, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Γ.Πλακιωτάκη.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, ολοκλήρωσαν μακροχρόνιες διαδικασίες και έθεσαν σε λειτουργία τα φωτοβολταϊκά συστήματα που ήταν εγκατεστημένα στο EEEEK και Ειδικό Γυμνάσιο Ελευσίνας.

Στην ενεργοποίηση του συστήματος, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κατερίνα Τζιγκιτζέλα, και ο τέως Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Παιδείας, Γιώργος Κουρούνης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Σε μία συνεχή εκστρατεία ενημέρωσης των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, για τα «ανοιχτά» και χρονίζοντα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Ελευσίνας, έχει επιδοθεί ο Δήμαρχος της πόλης, Αργύρης Οικονόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Ελευσίνας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, προκειμένου να εξεταστούν ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό που έχει ο Δήμος.

διαβάστε περισσότερα
09 Jul 2021 12:41 PM