Πόλη

Alt

Με το ποσό των 100.000 ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Ελευσίνας για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας και την εκτέλεση προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας

. Πρόκειται για μια νέα στήριξη σε Δήμους που έχουν περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές.

Στην πρόσφατη σύσκεψη της 28ης Μαΐου στο Δημαρχείο Ελευσίνας, με τον Υπ. Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό Βαγγέλη Τουρνά και τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα επισημάνθηκε η αυξημένη ανάγκη θωράκισης Ελευσίνας και Μαγούλας, για την αντιπυρική ενίσχυσή της.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η πόλη γεμίζει χρώμα και μετατρέπεται σε υπαίθρια έκθεση

Δυναμικά ξεκίνησε η δράση φιλοτέχνησης των ΚΑΦΑΟ του Δήμου Ελευσίνας, σε συνδιοργάνωση με τη 2023 Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης, με τη συμμετοχή ταλαντούχων παιδιών, μικρών και μεγάλων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα τα συνεργεία του Δήμου προετοίμαζαν και καθάριζαν τις επιφάνειες των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εικαστικές παρεμβάσεις από την καλλιτεχνική ομάδα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

«Στηρίξτε την εξυγίανση των Ναυπηγείων»

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων απέστειλε στις 20 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου.

Με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του Νομοσχεδίου για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου ζήτησε από όλους τους εμπλεκομένους τη στήριξη της εξυγίανσης, στη Βουλή των Ελλήνων.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Δράσεις πυροπροστασίας, επόπτευση, πρόληψη

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου, που αφορά σε υπηρεσίες επόπτευσης/επιτήρησης στο πυροφυλάκιο Μαγούλας.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες αφορούν στην επόπτευση της ευρύτερης περιοχής, με τη στελέχωση του πυροφυλακίου Μαγούλας στον λόφο του Προφήτη Ηλία, με σκοπό την έγκαιρη διαπίστωση έναρξης πυρκαγιάς.

Η διάρκεια της σύμβασης εκτείνεται σε όλη την αντιπυρική περίοδο, ήτοι έως τις 31 Οκτωβρίου 2022.

διαβάστε περισσότερα
22 Jun 2022 11:02 AM
Alt

Στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις και υπεύθυνες υιοθεσίες

Με την υπευθυνότητα και τον σχεδιασμό που απαιτείται προσεγγίζει ο Δήμος Ελευσίνας το μείζον ζήτημα των αδέσποτων ζώων σε Ελευσίνα και Μαγούλα.

Μέσω του αρμόδιου τμήματος αλλά και με δράσεις ευαισθητοποίησης, ο Δήμος φιλοδοξεί και συνεχίζει να πορεύεται με γνώμονα την προώθηση των υπεύθυνων υιοθεσιών, προκειμένου να αποκτήσουν τα αδέσποτα ζώα της πόλης, το παντοτινό τους σπίτι.

Ήδη και μόνο για το έτος 2022, το τμήμα αδεσπότων του Δήμου Ελευσίνας έχει ολοκληρώσει πάνω από 30 υπεύθυνες υιοθεσίες.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γύρω από ζητήματα περιβάλλοντος πραγματοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Η δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ελευσίνας, σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Οι εν λόγω επιμορφωτικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από 13/05/2022 έως και 01/06/2022 σε πέντε (05) Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ελευσίνας και συγκεκριμένα σε μαθητές τάξεων Γ΄, Δ’ , Ε’ και ΣΤ’.

διαβάστε περισσότερα
20 Jun 2022 11:43 AM
Alt

Στο επίκεντρο θέματα ασφαλείας σε Ελευσίνα και Μαγούλα

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουνίου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Δ. Αττικής Βαγγέλης Λιάκος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα μείζονα ζητήματα ασφαλείας στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα, ιδίως σε περιοχές όπου παρατηρείται παραβατική συμπεριφορά.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Υπεγράφη η σύμβαση που αφορά σε ανακατασκευή οδών της Δημοτικής Ενότητας Ελευσίνας, μεταξύ του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου του έργου.

Η μελέτη που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας, αφορά στην πλήρη ανακατασκευή τμημάτων των οδών Ιάκχου και Λάσκου του Δήμου Ελευσίνας που βρίσκονται μεταξύ των κάθετων οδών Νικολαΐδου και Παγκάλου με σκοπό αφενός τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή τους και αφετέρου τη βελτίωση της βατότητας των πεζών.

διαβάστε περισσότερα
14 Jun 2022 12:54 PM
Alt

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε,Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022,  η εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των πολίτων στην πλατεία Χαριλάου και Νικολαΐδου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URB EN PACT.

Οι Εταίροι του προγράμματος "URB EN PACT" αγκαλιάζουν τον φιλόδοξο στόχο να γίνουν περιοχές μηδενικής καθαρής κατανάλωσης ενέργειας (NetZeroEnergy) το αργότερο μέχρι το 2050 (η παραγόμενη ενέργεια θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ή από μη ανανεώσιμες πηγές με μηδενικό όμως ανθρακικό αποτύπωμα).

διαβάστε περισσότερα
14 Jun 2022 10:38 AM
Alt

Με αφορμή τη 2η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ελευσίνας, για την οποία και υπήρξε εκτενής αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Θανάση Μαυρογιάννη και για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών, αξίζει να αναφερθούν τα κάτωθι:

Έργα που βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη:

• Επισκευή και συντήρηση Δημοτικών Κτηρίων Δημοτικής Ενότητας Ελευσίνας, συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών μονάδων

• Επισκευή και συντήρηση Δημοτικών Κτηρίων Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας, συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών μονάδων

διαβάστε περισσότερα