ΕΦΗΒΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

Alt
30 Σεπ 2019 12:33 PM
Κατηγορία: Πολιτισμός

 

«Εκκλησιάζουσες» στο Παλαιό Ελαιουργείο


Η Εφηβική Θεατρική Ομάδα Μαγούλας, παρουσιάζει σήμερα  Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου,  την κωμωδία του Αριστοφάνη  «Εκκλησιάζουσες», σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου, σκηνοθεσία Θοδωρή Ευστρατιάδη και  μουσική Γιούρι Στούπελ. Ηθοποιοί της παράστασης είναι  έφηβοι με νεανική ορμή και πολύ ταλέντο. 
Οι «Εκκλησιάζουσες» που  πιθανότατα γραφτήκαν το 391 ή το 392 π.Χ.,  παραμένουν μία πολιτική κωμωδία-σάτιρα από τις χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη, στην οποία ο συγγραφέας τάσσεται υπέρ των γυναικών. Η πρωταγωνίστρια του έργου, η δυναμική και κατεργάρα Πραξαγόρα, είναι εκείνη που θα αναλάβει τα ηνία της γυναικείας επανάστασης με μοναδικό στόχο την αλλαγή ολόκληρης της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Οι γυναίκες  μεταμφιέζονται σε άνδρες και φτάνουν σε πομπή ως την Εκκλησία του Δήμου - στην οποία οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Εκεί καταφέρνουν να ψηφίσουν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η εξουσία περνά στα χέρια των γυναικών. Κάτι που φέρνει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω, καθώς οι γυναίκες είναι έτοιμες να επιβάλλουν εκτός από την περιουσιακή και την ερωτική κοινοκτημοσύνη.
Τις χορογραφίες επιμελήθηκε η Κατερίνα Δανάη Κουτούγερα, το μακιγιαζ η Σοφία Βασιλειάδου, βοηθός σκηνοθέτη η Κριστιάνα Ρίνα, ενώ την Σκηνογραφική & Ενδυματολογική επιμέλεια είχε η Ιωάννα Βιλλιώτη. 
Στην παράσταση συμμετέχουν αλφαβητικά: Βιλλιώτη Ιωάννα, Βιλλιώτης Μελέτης, Γεωργατζή Δέσποινα, Γκίκα Έλλη, Γκίκας Γιώργος, Δούκας Μελέτης, Εξάρχου Βασιλική, Κανάκη Σπυριδούλα, Καρακασίδης Γιώργος, Κουτούγερα Κατερίνα Δανάη, Κρουστάλη Πετρούλα, Κρουστάλης Νίκος, Λαζαρίδου Ηλιάνα, Ναστούλη Σταυρούλα, Προκόπας Κωνσταντίνος, Ρίνα Κριστιάνα, Στραϊτούρης Παναγιώτης, Τζούμας Βαγγέλης , Φελούρης Δημήτρης, Φράγκος Παναγιώτης.


Ώρα 20:30   Είσοδος δωρεάν
Χώρος: Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας