Λήψη προληπτικών μέτρων για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Alt
13 Ιουν 2019 12:14 PM
Κατηγορία: Περιβάλλον

Με αφορμή την ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε σχέση με τη λήψη προληπτικών μέτρων απέναντι στα κουνούπια, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, το τμήμα πρασίνου του Δήμου Ελευσίνας ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει από τον Μάιο τις ενδεδειγμένες επεμβάσεις καταπολέμησης των κουνουπιών οι οποίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη την περίοδο κυκλοφορίας του εντόμου. Παράλληλα στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου προγράμματος τόσο της ενημέρωσης όσο και της αντιμετώπισης των κουνουπιών , συνίσταται οι πολίτες να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία τους ειδικότερα:
• Να μην αφήνουν στάσιμα νερά πουθενά, μέσα και έξω από το σπίτι σας, στα μπαλκόνια, στην αυλή, στο χωράφι σας διότι, αποτελούν εστίες ανάπτυξης κουνουπιών και όποια επέμβαση γίνει από τις υπηρεσίες δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
• Να χρησιμοποιούν εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), κατάλληλα (μακριά) ρούχα, σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ανεμιστήρες.
• Να φροντίζουν το πότισμα να πραγματοποιείται κατά τις πρωινές ώρες και όχι το απόγευμα – βράδυ επιπλέον να πραγματοποιούν κούρεμα του γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών που υπάρχουν στους κήπους.
Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και για υπόδειξη σημείων με στάσιμα – λιμνάζοντα νερά με το τμήμα πρασίνου του Δήμου.
Πληροφορίες Αλεξάνδρα Σαρηγιαννίδη τηλέφωνο 2105543506