Περιβάλλον

Ο Δήμος Ελευσίνας σε συνεργασία με την εταιρεία Τιτάν Α.Ε. και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σας προσκαλούν στα Ανθεστήρια 2023!

Συμμετέχει ο Σύλλογος Εθελοντών Θριασίου Πεδίου!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα έργα των μικρών μαθητών του τμήματος προσχολικής αγωγής του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας.

Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 18.30, παραλία Ελευσίνας (πρώην Φονιάς)

διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Ελευσίνας, σε συνεργασία με την Deep Blue Project, διοργανώνουν δράση καθαρισμού του βυθού, στο Λιμάνι της Ελευσίνας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 10.00 π.μ. από τη Θέση "Φονιάς" και θα έχει διάρκεια περίπου 4 ώρες.

Οι συμμετέχοντες (παράκτια δράση ή υποστήριξη δυτών) είναι καλό να έχουν μαζί τους καπέλο, αντηλιακό και ένα μπουκάλι με νερό.

Για την ασφάλεια των παρευρισκομένων θα βρίσκονται στο χώρο επαγγελματίες διασώστες και κάτοχοι πτυχίου πρώτων βοηθειών.

διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Ελευσίνας σε συνεργασία με τη MKO We4All και με τη χορηγία της εταιρείας Βεϊνόγλου διοργανώνουν δράση δενδροφύτευσης!

Τα δενδρύλλια θα φυτευτούν στα πρανή της ΝΕΟΑΚ (Διγενή Ακρίτα) και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας, ενώ θα είναι συμβατά με το τοπικό οικοσύστημα, κατόπιν και των οδηγιών των γεωπόνων του Δήμου μας.

Σας περιμένουμε, το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 11.00 π.μ., στην οδό Διγενή Ακρίτα (στο ύψος της Αντιπροσωπείας SEAT)

διαβάστε περισσότερα
15 Mar 2023 11:10 AM

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής

Εν όψει εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2022 ο Δήμος Ελευσίνας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, διοργανώνουν δράση καθαρισμού στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή ιδιωτών, φορέων, σχολείων, κατοίκων και συλλόγων της περιοχής, την 06/06/2022 ημέρα Δευτέρα στις 09:30.

Σημείο συνάντησης στο κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας (Οδός: Κανελλοπούλου 10, ΤΚ: 19200).

διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική δράση «Εκπαιδευτική βαλίτσα ΓΗ 2030» σε 4 Δημοτικά Σχολεία της Ελευσίνας και της Μαγούλας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URB EN PACT.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Ελευσίνας και του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Συμμετέχοντες στην δράση:

• 1ο ΔΣ Ελευσίνας 25/11-1/12

• 5ο ΔΣ Ελευσίνας 18/11-24/11

• 8ο ΔΣ Ελευσίνας 2/12 – 8/12

• 3ο ΔΣ Μαγούλας 9/12 – 15/12

Συνολικός αριθμός μαθητών που συμμετείχαν: 910

Υπεύθυνη προγράμματος ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ :

διαβάστε περισσότερα

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών (8 Ιουνίου), η Έκθεση του Μεσογειακού Γραφείου για τα θαλάσσια απορρίμματα (πρόγραμμα MARLISCO) θα φιλοξενηθεί στο Δημαρχείο της Ελευσίνας για δύο εβδομάδες. Αυτή την περίοδο, λόγω της πανδημίας COVID-19, δεν διοργανώνονται εκδηλώσεις στο Δήμο, ωστόσο η Έκθεση θα ενημερώσει τους δεκάδες εργαζόμενους και επισκέπτες στις δημοτικές υπηρεσίες.

διαβάστε περισσότερα
10 Jun 2020 10:55 AM

 

Πλημμύρες Μάνδρας 2017- Ο ρόλος των Εθελοντών

διαβάστε περισσότερα
11 Nov 2019 3:22 PM

 

Να μηδενίσει την κατανάλωση ενεργείας  επιδιώκει ο δήμος Ελευσίνας

διαβάστε περισσότερα
07 Oct 2019 3:46 PM

Με αφορμή την ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε σχέση με τη λήψη προληπτικών μέτρων απέναντι στα κουνούπια, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, το τμήμα πρασίνου του Δήμου Ελευσίνας ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει από τον Μάιο τις ενδεδειγμένες επεμβάσεις καταπολέμησης των κουνουπιών οι οποίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη την περίοδο κυκλοφορίας του εντόμου.

διαβάστε περισσότερα
13 Jun 2019 12:14 PM