ΟΜΟΡΦΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ, ΘΕΑΤΡΙΚΑ, ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Alt
24 Ιαν 2020 3:31 PM
Κατηγορία: Πολιτισμός

 

 

Στην πίτα του Συλλόγου Πελοποννησίων Ελευσίνας

Με την  «Επίθεση των τυμπάνων», ένα δρώμενο επί σκηνής από μικρά παιδιά, ξεκίνησε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Πελοποννησίων   Ελευσίνας. Ακολούθησαν η παιδική χορωδία και η χορωδία των ενήλικων μελών με παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν τα χορευτικά τμήματα αντρών και γυναικών,  ενώ οι μικροί Πελοποννήσιοι παρουσίασαν ένα ακόμα θεατρικό δρώμενο. Ο πατήρ Βλάσιος ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε να έχουμε όλοι  «καλή  και ευλογημένη χρονιά».  
Μεταφέροντας χαιρετισμό του δημάρχου Ελευσίνας κου Αργύρη Οικονόμου, ο αντιδήμαρχος Λ. Παππάς ευχήθηκε «χρόνια πολλά, να είναι το 2020 μια δημιουργική χρονιά και να βρει την πόλη γεμάτη επιτυχία».
Η πρόεδρος του συλλόγου Ντίνα Τριλίκη  ευχήθηκε επίσης χρόνια πολλά και εξήγησε πως προτιμήθηκαν τα πολλά  θεατρικά, χορευτικά και μουσικά  δρώμενα από τους απολογισμούς καθώς «όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν για την πλούσια δράση του συλλόγου μέσα από κοινωνικά δίκτυα όπου προβάλλονται όλα». Παράλληλα πρόσφερε στους επίσημους προσκεκλημένους cd με παραδοσιακά τραγούδια και έντυπο με τις πολυποίκιλες  δραστηριότητες του συλλόγου.     
Η γιορτή  για την κοπή της πίτας ολοκληρώθηκε με ευχές από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου και τη διανομή των κομματιών στα μέλη του χορευτικού.
Στην εκδήλωση παρέστησαν προκειμένου να εκφράσουν τις ευχές τους  ο  αντιπρόεδρος  της Βουλής Θ. Μπούρας και οι βουλευτές Δυτ. Αττικής Ευαγ. Λιάκος, Γ. Κώτσηρας. Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης  Λ.Κοσμόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας Γ. Ηλιόπουλος, ο αντιδήμαρχος Π. Κουκουναράκης, η αντιπρόεδρος του ΔΣ Β. Ρεντούμη, οι επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Γ. Τσουκαλάς και Ν. Τσίτσος, ο περιφ. Σύμβουλος Γ. Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΔΚ Ελευσίνας Γ. Γιαννίκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Φ. Τατάκης, η πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ Σ. Άνθη-Γκιόκα,  οι δημοτικοί σύμβουλοι  Δ. Παπαγιάνναρος, Μ. Μπάρδης, Κ. Παραδείση, Χ. Ανδρώνης, η πρόεδρος του ΔΣ της Eleusis2021 Δέσποινα Γερουλάνου, καθώς και εκπρόσωποι εθνικοτοπικών συλλόγων και φορέων της Ελευσίνας.