Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

10 Ιουν 2020 1:11 PM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Τον εορτασμό της  Παγκόσμιας ημέρας  Ποδηλάτου (3 Ιουνίου), τίμησε επιτυχώς ο Δήμος Ελευσίνας, με τη διοργάνωση, μίας ιδιαίτερης έκθεσης παλαιών αλλά και σύγχρονων ποδηλάτων από  Ελευσίνιους συλλέκτες αλλά και ιδιώτες, από το Τμήμα Πολιτισμού του Νομικού του Προσώπου, Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α., σε επιμέλεια της εικαστικού-αρχιτέκτονος, κας Ρενάτας Μεθενίτη,  στην κεντρική πλατεία της πόλης, Πλατεία Ηρώων, το διήμερο, Σάββατο  6  και  Κυριακή  7  Ιουνίου.

Επιπλέον, η έκθεση πλαισιώθηκε από την εξαιρετική και σπάνια δημόσια παρουσίαση, αρχειακού φωτογραφικού υλικού του αείμνηστου συντοπίτη μας Βαγγέλη Τσάκου, παλαιών φωτογραφικών εκθεμάτων δημοτών μας, καθώς επίσης και από οπτικοακουστικές  προβολές  και σχετικές ομιλίες.

Η συγκεκριμένη καλλιτεχνική δράση, εκτός από  τον  υπέροχο νοσταλγικό της  χαρακτήρα, με το ξύπνημα ευχάριστων αναμνήσεων στους μεγαλύτερους και τη γνωριμία, στους νεότερους, άγνωστων πτυχών της ποδηλατικής ζωής της πόλης, είχε κυρίως επικοινωνιακό χαρακτήρα, με στόχο την ενθύμηση της ιστορικότητας της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη μας!!!

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να κρατήσεις την ισορροπία σου πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι»!!! (Άλμπερτ Αϊνστάιν)