«Η κλήση δεν είναι η λύση»: Με ιδιαίτερη αποδοχή από τον κόσμο η δράση της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το 1ο Σύστημα Προσκόπων

27 Δεκ 2021 1:17 PM
Κατηγορία: Πόλη

Δράση ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών του Δήμου μας, διοργανώθηκε την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αστυνομίας και σε συνεργασία με το 1 ο Σύστημα Προσκόπων Ελευσίνας.

Παραμονή των Χριστουγέννων, η Δημοτική Αστυνομία, με επικεφαλής τον αρμόδιο, Γιάννη Γιαννίκο, συνοδεία μικρών και μεγάλων προσκόπων, κυκλοφόρησαν στην πόλη προκειμένου να μεταδώσουν το μήνυμα της ευαισθητοποίησης απέναντι στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κυρίως, στην τήρηση του Κ.Ο.Κ. όσον αφορά στα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Διανέμοντας φυλλάδια που προσομοίαζαν σε κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας για παράνομη στάθμευση, πέρασαν από τους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες της Ελευσίνας, με μικρούς και μεγάλους να αγκαλιάζουν ιδιαίτερα αυτήν την πρωτοβουλία.

Με αφορμή τη δράση, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό, για την εύρυθμη καθημερινότητα όλων μας, να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στα δικαιώματα των ΑμεΑ αλλά και όλων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Με συμβολικές κινήσεις, όπως ο επαναπροσδιορισμός των θέσεων ΑμεΑ, η δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης αλλά και με δράσεις του Δήμου μας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, στοχεύουμε σε μία Ελευσίνα και Μαγούλα, περισσότερο φιλική προς τα ΑμεΑ, με εύκολη προσβασιμότητα για όλους. Για να επιτύχει αυτό, σίγουρα είναι απαραίτητη και η συνεργασία όλων των πολιτών, καθώς μόνο συνολικά μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερη καθημερινότητα για όλους».

Ενώ ο αρμόδιος σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Γιάννης Γιαννίκος, ανέφερε: «Ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας, σε καμία περίπτωση δεν είναι τιμωρητικός. Κανένας από τους υπαλλήλους δεν θέλει να μοιράζει κλήσεις, ωστόσο, είναι κατανοητό από όλους μας πως ο σεβασμός στους συνανθρώπους μας και η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι επιβεβλημένοι. Με τη δράση που διοργανώσαμε, προσπαθήσαμε να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας αλλά και να ενημερώσουμε τους μικρούς, μελλοντικούς οδηγούς πως ο σεβασμός ξεκινά πρώτα από εμάς».