Ο Δήμος «πάει» Μαγούλα. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη στην Μαγούλα με ειδικά θέματα και τιμητικές προσκλήσεις.

Alt
13 Οκτ 2021 11:19 AM
Κατηγορία: Πόλη

Υλοποιώντας και σε επίπεδο συμβολισμού, τη θέση της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τη Μαγούλα, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, θα συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη στο δημοτικό μέγαρο Μαγούλας.

Είχε προηγηθεί η τυπική διαδικασία έγκρισης της πρότασης που κατέθεσε ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου και η δημοτική αρχή για την εν λόγω πρωτοβουλία, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Ηλιόπουλο.

Σημειώνεται, ότι στην πρώτη αυτή ειδική συνεδρίαση- από τις πολλές που θα ακολουθήσουν- έχουν προσκαλεστεί να παρευρίσκονται τιμητικά οι κκ. Μοίρας Γιώργος και Μίχας Δημήτριος- πρώην κοινοτάρχες Μαγούλας-, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Θεόφιλος Ρόκκας. Όσον αφορά τα θέματα της συνεδρίασης, ξεχωρίζει αυτό της αγοράς του ακινήτου εντός του 4 Ο.Τ. , το οποίο περιβάλλεται από τις οδού Κανελλοπούλου, Δραγούμη και Καραϊσκάκη.

Το συγκεκριμένο ακίνητο προβλέπεται να αξιοποιηθεί για την ανέγερση κτηρίου στάθμευσης αυτοκινήτων και την κατασκευή κρασπεδορείθρων και πεζοδρόμου.

Όπως, ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Μαυρογιάννης, «στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελευσίνας υπάρχει επιτακτική ανάγκη για δημιουργία χώρου στάθμευσης. Το συγκεκριμένο οικόπεδο, και επειδή σήμερα το ως άνω οικόπεδο του Ο.Τ. 4 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλεως Ελευσίνας είναι το συγκεκριμένο, ο Δήμος μας προτίθεται να προβεί στην απευθείας αγορά του. Σκοπός της αγοράς είναι η δημόσια ωφέλεια και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και μετακίνησης στην πόλη και ειδικότερα η ελάφρυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, η διευκόλυνση της προσβασιμότητας προς το εμπορικό κέντρο και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Παράλληλη, η απόκτηση του εν λόγω ακινήτου θα εξυπηρετεί τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου μας, καθώς ευρίσκεται σε κοντινή απόσταση από όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης της Ελευσίνας, τον αρχαιολογικό χώρο, την παραλιακή ζώνη της πόλης και το πρώην Ελαιουργείο όπου διεξάγονται τα Αισχύλεια, και θα αυξήσει την επισκεψιμότητα και τη εμπορικότητα της περιοχής».