Συνάντηση Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο

Alt
14 Απρ 2022 10:29 AM
Κατηγορία: Πόλη

Αίτημα παραχώρησης αιγίδας για τα Λάσκεια 2022

Με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο συναντήθηκαν, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου και ο Αντιδήμαρχος, Λεωνίδας Παππάς.

Αφορμή της συνάντησης αποτέλεσε η επερχόμενη εκδήλωση μνήμης για τον Βασίλειο Λάσκο, που διοργανώνεται κάθε χρόνο με τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει.

Το Υποβρύχιο «Κατσώνης», με Κυβερνήτη τον Λάσκο, βυθίστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1943 μετά από μετά από μάχη με γερμανικό καταδιωκτικό, παίρνοντας στον «υγρό τάφο» τον Κυβερνήτη του και 27 άνδρες Υπαξιωματικούς και Ναύτες.

Η Ελευσίνα κάθε χρόνο, με σεβασμό, τιμά τη θυσία του Ήρωα Βασίλειου Λάσκου, στο μνημείο που βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο.

Λόγω της σημαντικότητας του εορτασμού, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, ζήτησε την παραχώρηση αιγίδας για τα «Λάσκεια 2022», η οποία πέρα από τον συμβολικό χαρακτήρα θα προσδώσει επιπλέον κύρος στην εκδήλωση.

Από πλευράς Δημάρχου, υπήρξε και σχετική ενημέρωση για τις δράσεις που διοργανώνονται στον Δήμο αλλά και πρόσκληση για συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε εκθέσεις και εκδηλώσεις με τη συνδρομή της Μπάντας τους, στην Ελευσίνα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Η επίσκεψή μου στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ήταν και θεσμική αλλά και προσωπική, αφού για πολλά χρόνια υπήρξαμε συνάδελφοι. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξα την ανάγκη παραχώρησης αιγίδας σε μία ξεχωριστή και τιμητική εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ελευσίνα και αφορά στα Λάσκεια. Μία εκδήλωση μνήμης για τον Βασίλειο Λάσκο, του τελευταίου κυβερνήτη του υποβρυχίου “Κατσώνης”, που γεννήθηκε στην Ελευσίνα και θυσιάστηκε για την πατρίδα μας»