Αίτημα του Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιοποίηση του αρχείου του Γιάννη Καλομενίδη

Alt
10 Φεβ 2022 11:00 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρή Λιβάνιο, απέστειλε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, με αίτημα την ανάγκη ψηφιοποίησης του αρχείου του Γιάννη Καλομενίδη.

Με την επιστολή, που απεστάλη στις 3 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Ελευσίνας ζητά τη συνδρομή και αρωγή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να αξιοποιηθεί και να παραμείνει αναλλοίωτο στον χρόνο, η σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά που δημιούργησε ο Γιάννης Καλομενίδης.

Η έρευνα, η συλλογή και η ιστορική μνήμη έφεραν στο φως αρκετές από τις εν πολλοίς άγνωστες πτυχές της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του Δήμου μας.

Με τη καταγραφή σπάνιων εικόνων από το παρελθόν της Ελευσίνας και της Μαγούλας, ο Γιάννης Καλομενίδης, κατάφερε να περιγράψει με ακρίβεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και να διατηρήσει στη συλλογική μνήμη τις ένδοξες στιγμές των ανθρώπων της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: "Ο Γιάννης Καλομενίδης ήταν από τις πλέον εμβληματικές μορφές του τόπου μας. Ένας ακούραστος συλλέκτης της ιστορίας, του πολιτισμού και της λαογραφίας, ο οποίος φεύγοντας από τη ζωή, άφησε πίσω του μία τεράστια παρακαταθήκη. Ευθύνη αλλά και υποχρέωσή μας, η αξιοποίηση του πολύτιμου αρχείου του και η απόδοση της τιμής που αξίζει, σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, σαν τον Γιάννη Καλομενίδη"