Η δράση φιλοτέχνησης των ΚΑΦΑΟ ξεκίνησε στον Δήμο Ελευσίνας

Alt
24 Ιουν 2022 3:13 PM
Κατηγορία: Πόλη

Η πόλη γεμίζει χρώμα και μετατρέπεται σε υπαίθρια έκθεση

Δυναμικά ξεκίνησε η δράση φιλοτέχνησης των ΚΑΦΑΟ του Δήμου Ελευσίνας, σε συνδιοργάνωση με τη 2023 Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης, με τη συμμετοχή ταλαντούχων παιδιών, μικρών και μεγάλων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα τα συνεργεία του Δήμου προετοίμαζαν και καθάριζαν τις επιφάνειες των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εικαστικές παρεμβάσεις από την καλλιτεχνική ομάδα.

Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία της αίσθησης μιας υπαίθριας έκθεσης, με μοναδικά θέματα, παρμένα από την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελευσίνας, τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την Ελευσίνα και τη Μαγούλα, καθώς και θέματα από τους κεντρικούς άξονες δράσης της Ελευσίνας 2023 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης.

Παράλληλα, ο Δήμος Ελευσίνας, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, στοχεύει –μέσα από την καλλιτεχνική αυτή, δράση- στη συνδιαμόρφωση της εικόνας της πόλης και στην αποφυγή βανδαλισμών του δημοσίου χώρου.

Για την έναρξη της δράσης ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου ανάφερε: «Ήδη από την πρώτη μέρα έναρξης της δράσης, ο κόσμος της Ελευσίνας και της Μαγούλας παρακολουθεί με χαρά τα έργα των καλλιτεχνών, να εξελίσσονται. Αυτή η πρωτοβουλία μας έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση γύρω από τον δημόσιο χώρο και φυσικά, τη δημιουργία μιας όμορφης και χαρούμενης αίσθησης σε κάθε γειτονιά. Οι συμμετοχές είναι πολλές και όσο ευνοούν οι καιρικές συνθήκες, η δράση θα συνεχίζεται. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, για την εξαιρετική τους προσπάθεια και τη διάθεση να αφήσουν το δικό τους καλλιτεχνικό αποτύπωμα στην πόλη. Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες Vernilac S.A. για τη χορηγία σε ακρυλικά χρώματα και την CosmosLac για τη χορηγία σε spray. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στήριξη και συμμετοχή των επιχειρήσεων σε τόσο όμορφες δράσεις».