Με νέα μηχανήματα ενισχύεται το Τμήμα Καθαριότητας - Πρασίνου. Στόχος η καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στους πολίτες

Alt
18 Ιαν 2022 9:20 AM
Κατηγορία: Πόλη

Με νέα μηχανήματα ενισχύεται το δυναμικό του Τμήματος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ελευσίνας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά σύμβαση προμήθειας υδραυλικών γερανών απορριμματοφόρων, ο Δήμος Ελευσίνας προχωρά και στην προμήθεια κλαδοτεμαχιστή.

Το εν λόγω μηχάνημα χρησιμοποιείται για τον θρυμματισμό των κλαδιών, κορμών διαμέτρου ως 400mm, ξύλων και λοιπών ξυλωδών αποβλήτων, όπως απόβλητα κήπων, παλέτες, ξύλινοι ιστοί και φλοιοί δένδρων.

Πρόκειται για μηχάνημα τύπου high-speed shredder, με κοπτικό σύστημα (τύμπανο) που περιστρέφεται με 1.280rpm, σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και στις αυξημένες απαιτήσεις της κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων και τον τεμαχισμό πράσινων αποβλήτων.

Στόχος του Δήμου Ελευσίνας είναι η καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, προς τους δημότες της Ελευσίνας και της Μαγούλας αλλά και η ολοκληρωμένη διαχείριση του πρασίνου, που αποτελεί και προτεραιότητα.

Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Κάνουμε μία σημαντική προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων του Δήμου μας αλλά κυρίως για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών του. Και αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της καθαριότητας με την ταυτόχρονη ασφάλεια των υπαλλήλων του Δήμου μας. Ο εξοπλισμός του «στόλου» του τμήματος πρασίνου με σημαντικά «εργαλεία» και μηχανήματα είναι επιβεβλημένος για τη μέγιστη δυνατή διαχείριση της καθημερινότητας και τις αυξημένες ανάγκες σε Ελευσίνα και Μαγούλα».