Παρατείνονται για δύο ακόμη μήνες οι συμβάσεις εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία

Alt
27 Απρ 2021 2:52 PM
  • Κοινωφελής Εργασία
Κατηγορία: Καθαριότητα

Αργύρης Οικονόμου: « Ήταν ένα αίτημα που είχαμε εκφράσει στα συναρμόδια Υπουργεία και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η θετική του έκβαση».

Παρατείνεται για δύο μήνες το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για όσους συμμετέχουν ήδη σε αυτό, μετά από σχετικό αίτημα των Δημάρχων προς τα συναρμόδια Υπουργεία.

Με την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β’ 1712/26.4.2021), παρατείνεται για δύο μήνες, υπό τους ίδιους όρους, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

Στην περίπτωση ωφελουμένων, των οποίων η σύμβασή τους έχει λήξει πριν την δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ (Β’ 1712), επανατοποθετούνται στις θέσεις τους για όλο το χρονικό διάστημα της δίμηνης επέκτασης του προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, εξέφρασε την ελπίδα οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την Ευρωπαϊκή́ Επιτροπή, για την προκήρυξη ενός τελευταίου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ, να ευοδωθούν, καθώς «Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι άνθρωποι της πρώτης γραμμής. Τους χρειαζόμαστε και τους ευχαριστούμε».

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Λ. Παππάς, ο οποίος σημείωσε πως «Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου μας για περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες για όλους. Είναι πραγματικά πολύτιμοι».