Παράταση στην κήρυξη της Μαγούλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις πλημμύρες του 2017 & 2018. Σκοπός η απρόσκοπτη εξέλιξη των αντιπλημμυρικών έργων

Alt
31 Ιαν 2022 1:46 PM
Κατηγορία: Πόλη

Μετά από επιστολή του Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου αλλά και τη θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής, η Δημοτική Ενότητα Μαγούλας κηρύσσεται εκ νέου σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Ο λόγος κήρυξης της Μαγούλας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης έγκειται στη διαχείριση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν σε μεγάλο βαθμό την περιοχή, στις 15/11/2017 & στις 26-27/6/2018.

Η διάρκεια της νέας κήρυξης αφορά στο διάστημα έως και 28 Ιουλίου 2022.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: "Ήταν επιτακτική ανάγκη η εκ νέου κήρυξη της Μαγούλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεδομένου ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τα αντιπλημμυρικά έργα, που υλοποιούνται από το Υπουργείο Υποδομών, με το οποίο είμαστε και σε διαρκή επικοινωνία για την παράδοση του έργου εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ παράλληλα, το έργο αποχέτευσης ομβρίων βρίσκεται σε προδημοπρατικό στάδιο.

Σκοπός της επιστολής για επανακήρυξη της Μαγούλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν φυσικά, η απρόσκοπτη δρομολόγηση και εξέλιξη των εργασιών με σκοπό την κατάλληλη θωράκιση της πόλης, που όλοι θυμόμαστε τι πέρασε τον Νοέμβριο του 2017 και τον Ιούνιο του 2018"