Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη ανέγερσης του 1ου – 2ου Δημοτικού Σχολείου στο οικόπεδο Μελεδήμα

Alt
06 Δεκ 2022 1:42 PM
Κατηγορία: Παιδεία

Σε προγραμματισμένη συνάντηση στην ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης & η Αντιδήμαρχος Μαγούλας και Πρόεδρος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Στέλλα Κάβουρα, το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και φυσικά, η Διοίκηση της εταιρείας.

Ο λόγος της συνάντησης ήταν η υπογραφή της πολυαναμενόμενης σύμβασης για τη μελέτη ανέγερσης του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, στο οικόπεδο Μελεδήμα.

Πρόκειται για μία ενέργεια που για πολλά χρόνια παρέμενε σε εκκρεμότητα και μετά από παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής δημιουργήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η χρηματοδότηση της μελέτης θα πραγματοποιηθεί από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Μαγούλας και Πρόεδρος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Στέλλα Κάβουρα: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής και εγώ προσωπικά, ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος μας επιδεικνύει υψηλό ενδιαφέρον για την παιδεία και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, πέτυχε την υπογραφή της συμφωνίας ανάθεσης-εκτέλεσης της μελέτης για την ανέγερση του νέου κτηρίου, το οποίο θα στεγάσει το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας. Η συνεργασία με την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. υπήρξε καθοριστική και εκτιμούμε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα μας, προκειμένου να παρέχουμε στον μαθητικό πληθυσμό του Δήμου μας, σύγχρονες κτηριακές υποδομές. Ως Σχολικές Επιτροπές διατηρούμε υψηλού επιπέδου συνεργασία με τον Δήμο, σε θέματα παιδείας».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης ανέφερε: «Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την μελέτη ανέγερσης του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, αποτελεί δικαίωση των διαχρονικών προσπαθειών για την κατασκευή ενός Νέου Σχολείου που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί η εκπόνηση της μελέτης και άμεσα να δημοπρατηθεί το έργο της κατασκευής του Νέου Σχολείου. Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί η προσπάθεια που καταβλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να γίνει το πρώτο βήμα για την ανέγερση του Νέου Σχολείου».

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας από πλευράς του δήλωσε: «Επιτέλους, η θετική εξέλιξη για τη μελέτη ανέγερσης του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, μετά από τόσα χρόνια καθυστερήσεων, ήρθε με την υπογραφή της σημερινής σύμβασης. Μία ακόμη εκκρεμότητα που τρέξαμε όσο μπορούσαμε για να φτάσουμε σε αυτήν την υπογραφή. Με την ΚΤ.ΥΠ. βρισκόμαστε σε σταθερή και διαρκή επικοινωνία και συνεργασία, σε ό,τι αφορά σχολικές υποδομές και η συνεργασία μας αυτή αποδίδει. Το ίδιο και με την Περιφέρεια Αττικής που μαζί με πόρους του ΕΣΠΑ, αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση της μελέτης. Η ανέγερση σύγχρονων κτηριακών υποδομών, όπως το νέο Μουσικό Σχολείο και πλέον, και το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και εν γένει ζητήματα παιδείας, μας απασχολούν έντονα και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή ολοένα και καλύτερων υπηρεσιών προς τα παιδιά και τους μαθητές του Δήμου μας».