Έτοιμα τα σχολεία σε Ελευσίνα και Μαγούλα για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων: Δημοτική Αστυνομία, Καθαριότητα και Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης

Alt
13 Ιουν 2021 2:37 PM
Κατηγορία: Παιδεία

Σύσκεψη για την άρτια προετοιμασία των σχολείων ενόψει της έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων στις 14 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Αργύρη Οικονόμου.

Παρόντες στη σύσκεψη, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Εύη Άνθη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Λεωνίδας Παππάς και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Κατερίνα Τζιγκιντζέλα, και η Στέλλα Κάβουρα με την ιδιότητα της εντεταλμένης συμβούλου για την Δημοτική Αστυνομία.

Η προετοιμασία των σχολείων από κάθε άποψη για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων τέθηκε επί τάπητος.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η σχολαστική καθαριότητα των σχολείων μέσα και έξω από αυτά, η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας για την ασφαλή πρόσβαση των εξεταζομένων, η εκ νέου διάθεση αντισηπτικών και μασκών όπου υπάρχει ανάγκη.

Ακόμη, για καθαρά προληπτικούς λόγους, ζητήθηκε η συνδρομή των ΚΕΠ Υγείας Ελευσίνας και Μαγούλας για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών κατά τις ημέρες και ώρες των εξετάσεων, καθώς επίσης και του ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται, πως ο Δήμος μέσω του ΠΑΚΠΠΑ διαθέτει και γραμμή δωρεάν και ανώνυμης κοινωνικής υποστήριξης, όπου επαγγελματίες ψυχικής υγείας είναι διαθέσιμοι τηλεφωνικά, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης στο τηλέφωνο 210-5546117.