Νέα σύμβαση για ανακατασκευή πεζοδρομίων στη Μαγούλα από τον Δήμο Ελευσίνας

Alt
26 Απρ 2021 1:39 PM
Κατηγορία: Πόλη

Ένα νέο έργο ανακατασκευής πεζοδρομίων, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα από τον Δήμο Ελευσίνας, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο, Αργύρη Οικονόμου, και τον ανάδοχο όπως προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα οι κάτοικοι της Μαγούλας θα δουν τα πεζοδρόμια οδών, όπως Μ. Στάμου, Π. Στάμου, Ε. Μητρομελέτη, Χ. Κωνσταντίνου, Αγ. Ρήγου, Αναστάσεως, Αθ. Μοίρα, Αφροδίτης, Ν. Μπάρδη, Κ. Ρόκα, Αγ. Μίχα, Μ. Μαρούγκα, Αθηνάς, Γ. Παπανδρέου, Νιόβης, να αποκαθίστανται αισθητικά αλλά και λειτουργικά.

Το νέο έργο, αφορά την επισκευή φθορών και βλαβών, ανακατασκευές ή εκ νέου κατασκευές πεζοδρομίων.

Οι πλακοστρώσεις θα αποτελούνται από πλάκες σκυροδέματος διαστάσεων 40χ40 cm για επισκευές τμημάτων πεζοδρομίων που είναι ήδη κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό, ώστε να επιτευχθεί η ομοιομορφία, για μεγάλες επιφάνειες πεζοδρομίων είτε και γι’ αυτά που κατασκευάζονται εκ νέου.

Θα κατασκευαστούν, επίσης, ράμπες για ΑΜΕΑ, πλάκες πεζοδρομίων πρόσβασης ΑΜΕΑ και περιζώματα δέντρων από σκυρόδεμα.

Σημειώνεται, πως οι εργασίες που αναφέρονται στην μελέτη έχουν προκύψει κατόπιν αιτημάτων των πολιτών αλλά και αυτοψίας των τεχνικών υπαλλήλων της Υπηρεσίας του Δήμου Ελευσίνας, ενώ αντίστοιχα έργα αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και για την Ελευσίνα.

Όπως σχολίασε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Μαυρογιάννης, « ο Δήμος μας παρά τις αντιξοότητες και τις καθυστερήσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, συνεχίζει να εργάζεται με μεθοδικότητα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Είμαι βέβαιος, ότι το επόμενο διάστημα το έργο της δημοτικής αρχής θα αρχίσει να είναι ακόμη πιο ορατό στους συμπολίτες μας».