Ανοιχτά εργαστήρια "Pablo Picasso-Θάνος Τσίγκος: Μια συνομιλία"

Alt
16 Μάιος 2023 10:01 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής διοργανώνουν την εκπαιδευτική δράση “Pablo Picasso-Θάνος Τσίγκος: Μια συνομιλία”.

Με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Pablo Picasso και το 2023, που η καρδιά του πολιτισμού χτυπά στην Ελευσίνα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελευσίνας και της Μαγούλας, καλούνται να γνωρίσουν τους δύο μεγάλους ζωγράφους- τον Ισπανό “πατέρα του κυβισμού” και τον Ελευσίνιο “ζωγράφο των λουλουδιών”- τη ζωή τους, το έργο και την τεχνοτροπία τους.

Το πρώτο σκέλος της δράσης έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει χώρα στα σχολεία, στα οποία διανεμήθηκε από το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ εκπαιδευτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, καθώς και προμήθειες υλικών, ώστε οι ομάδες, με την καθοδήγηση των εικαστικών τους, να δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από τις τεχνικές του Πικάσο και του Τσίγκου.

Θα ακολουθήσουν δύο ανοιχτά εργαστήρια στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, στα οποία οι σχολικές ομάδες θα συναντηθούν και θα δημιουργήσουν μαζί έργα.

Στις 29 Μαΐου θα λάβει χώρα η έκθεση των έργων των παιδιών και η βράβευση τους σε μια εκδήλωση που, επιπλέον, θα περιέχει παρουσιάσεις ειδικών για τους δύο μεγάλους ζωγράφους.