Υπεγράφη η σύμβαση για την Πλατεία Ηρώων. Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης μετά τα Χριστούγεννα

Alt
20 Δεκ 2021 1:50 PM
Κατηγορία: Πόλη

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων.

Λίγο πριν την επίσημη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Ελευσίνας, ο Δήμαρχος, Αργύρης Οικονόμου, υπέγραψε τη σύμβαση της Πλατείας Ηρώων με τον ανάδοχο.

Οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την Ελευσίνα, αφού η Πλατεία Ηρώων αποτελεί το κεντρικότερο σημείο της πόλης.

Nα σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός για το έργο, που την ευθύνη διεξαγωγής του είχε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Θανάσης Μαυρογιάννης, ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς προσφυγές και ενστάσεις.

Με ουσιαστικές αλλά και αισθητικές παρεμβάσεις, ο Δήμος Ελευσίνας προχωρά σταδιακά αλλά και στοχευμένα στην ανάδειξη της Ελευσίνας & της Μαγούλας, ενόψει μάλιστα, και της μεγάλης διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2023.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Μαυρογιάννης: «Μετά την υπογραφή της σύμβασης για την αποκατάσταση του IRIS, υπογράφτηκε και η σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας Ηρώων. Για τα δυο αυτά μεγάλα έργα για τον Δήμο μας, με πολλές δυσκολίες στην ωρίμανση των μελετών τους και πολλές αβεβαιότητες για την εξέλιξη της διαγωνιστική διαδικασία, καταφέραμε μέσα σε λίγο χρόνο, χωρίς πρόσφυγες και ενστάσεις να έχουμε ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών.  Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία ένας ακόμα διαγωνισμός ενός εμβληματικού έργου για τον Δήμο μας».

Για την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε: «Προχωράμε με ουσιαστικά έργα. Έργα που θα δώσουν στην πόλη αυτό ακριβώς που της αξίζει. Φέτος, ήταν οι τελευταίες γιορτές στην «παλιά» μας Πλατεία, καθώς μετά τα Χριστούγεννα ξεκινά η ανάπλασή της και είμαι βέβαιος πως το αποτέλεσμα θα είναι αντάξιο της σύγχρονης πόλης που όλοι θέλουμε. Μετά την υπογραφή της σύμβασης του ΙΡΙΣ, η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων έρχεται να προστεθεί στα σημαντικά έργα που ξεκινούν στον Δήμο μας, ενώ σύντομα, περιμένουμε και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού της Ελαιουργικής, που διεξάγεται από την Περιφέρεια Αττικής, μετά από παρέμβαση του Δήμου».