Διαρκής επαγρύπνηση στο πυροφυλάκιο Μαγούλας για όλη την αντιπυρική περίοδο

Alt
22 Ιουν 2022 11:02 AM
Κατηγορία: Πόλη

Δράσεις πυροπροστασίας, επόπτευση, πρόληψη

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου, που αφορά σε υπηρεσίες επόπτευσης/επιτήρησης στο πυροφυλάκιο Μαγούλας.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες αφορούν στην επόπτευση της ευρύτερης περιοχής, με τη στελέχωση του πυροφυλακίου Μαγούλας στον λόφο του Προφήτη Ηλία, με σκοπό την έγκαιρη διαπίστωση έναρξης πυρκαγιάς.

Η διάρκεια της σύμβασης εκτείνεται σε όλη την αντιπυρική περίοδο, ήτοι έως τις 31 Οκτωβρίου 2022.

Σημειώνεται, πως μετά από δέκα χρόνια που ήταν ανενεργό, το Πυροφυλάκιο Μαγούλας ανακατασκευάστηκε και τέθηκε ξανά σε λειτουργία.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος μας έχει συντάξει Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών, με το οποίο και επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε Τοπικό επίπεδο για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών, την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.

Αξίζει να αναφερθεί, πως στο ευρύτερο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας και όπως έγινε προσφάτως γνωστό, ο Δήμος Ελευσίνας, μετά και την ευρεία σύσκεψη του Δημάρχου με τους αρμόδιους Υπουργούς, όπου και αποτυπώθηκαν οι ανάγκες σε Ελευσίνα & Μαγούλα, εξασφάλισε επιπλέον 100.000 ευρώ ειδικής χρηματοδότησης από το ΥΠΕΣ για αντιπυρική ενίσχυση.

Τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν για διανοίξεις δρόμων, με σκοπό την αμεσότερη πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων, προμήθεια δεξαμενών, προσβάσιμων σε μέσα κατάσβεσης και αποψιλώσεις αγροτικών δρόμων και οικισμών.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο και οφείλουμε να είμαστε σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο και με γνώμονα την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους. Λειτουργούμε προληπτικά και έγκαιρα προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ενδεχόμενη, δυσμενή κατάσταση. Η επόπτευση στο πυροφυλάκιο θα είναι σταθερή, σε καθημερινή βάση».