Μυστήριο 49  Συμπόσια - ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 

Alt
13 Μαρ 2023 9:37 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Συμπόσιο #3: Μάνδρα

Σάββατο 18 Μαρτίου | 14:30

Πλατεία Γκλιάτη, Μάνδρα Αττικής

Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση θέσης

Γνωρίζουμε τη Μάνδρα Αττικής

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σας προσκαλεί στο Συμπόσιο #3: Μάνδρα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 14:30 στην Κεντρική Πλατεία Μάνδρας σε συνεργασία με συλλογικότητες της πόλης. 

Για μία ημέρα, η πλατεία της Μάνδρας μετατρέπεται σε ένα μεγάλο δημόσιο τραπέζι, με μουσική, ομιλίες για το φαγητό, ιδιαίτερες συνταγές με στόχο να γνωρίσουμε τον πλούσιο πολιτισμό των γεύσεων των όμορων Δήμων της Ελευσίνας.

Μία ευκαιρία να “γευτούμε” τον πολιτισμό. Να βρεθούμε και να φάμε μαζί. Να ανταλλάξουμε γαστρονομικές παραδόσεις, ιστορίες, τρόπους. Να έρθουμε λίγο πιο κοντά μέσα από την πιο ανεπιτήδευτη, μα και την πιο αισθαντική καθημερινή μας συνήθεια. 

Οι δράσεις της ενότητας Μυστήριο 49 Συμπόσια έχουν ως επίκεντρο το φαγητό και την πολιτισμική ανταλλαγή που το συνοδεύει με στόχο τη γνωριμία με τις κοινότητες της Ελευσίνας και των όμορων πόλεων.

Από την επιλογή της πρώτης ύλης και τα ταξίδια που έχει κάνει για να φτάσει στο πιάτο μας, τον τρόπο που την επεξεργαζόμαστε και τη σερβίρουμε, αλλα και τις παραδόσεις, τα ταμπού, τις συνθήκες συνύπαρξης και διαλόγου που συνοδεύουν το γεύμα μας, μπορεί κανείς να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα για μας και τη ζωή μας.

Σε συνεργασία με τις Ταβέρνες “Η Δροσιά” και ”Ελιά”.

Προκράτηση θέσης εδώ