Συνάντηση Δημάρχου με την Υφυπουργό και αρμόδια σε θέματα ισότητας Μαρία Συρεγγέλα στον Συμβουλευτικό Σταθμό Ελευσίνας

19 Νοε 2021 3:00 PM
Κατηγορία: Πόλη

Συνάντηση, το πρωί της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου, είχε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, στον Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Ελευσίνας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας και ο Βουλευτής Δ. Αττικής, Βαγγέλης Λιάκος.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν έντονα την κοινωνία, ιδίως το τελευταίο διάστημα που οι γυναικοκτονίες και επιθέσεις εις βάρος γυναικών έχουν ενταθεί και η έξαρσή τους δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό.

Από πλευράς Δημάρχου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση για την ανάγκη στήριξης όλων των κακοποιημένων γυναικών από την πολιτεία, κυρίως μέσω της δημιουργίας προγραμμάτων απασχόλησης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος, Αργύρης Οικονόμου: «Δεν νοείται, εν έτει 2021, να μιλάμε για καταστάσεις που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Δυστυχώς όμως, είναι μία σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες γυναίκες στο οικογενειακό, επαγγελματικό ή κοινωνικό τους περιβάλλον. Είναι επιτακτική ανάγκη να βοηθήσουμε όλοι, από τη θέση μας, στην εξάλειψη κάθε μορφής βίας και να ωθήσουμε τις γυναίκες αυτές, στη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους. Ο Συμβουλευτικός Σταθμός, παράγει ένα σπουδαίο έργο, έχει βοηθήσει δεκάδες γυναίκες να απεγκλωβιστούν από δυσάρεστες καταστάσεις και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών του, στην οποία οφείλει να συμβάλλει και η πολιτεία».