Δωρεάν Webinars Ψηφιακής Εκπαίδευσης - Ψηφιακού Εγγραμματισμού

Alt
08 Φεβ 2022 10:56 AM
Κατηγορία: Παιδεία

Ο Δήμος Ελευσίνας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν δωρεάν Webinars Ψηφιακής Εκπαίδευσης & Ψηφιακού Εγγραμματισμού για όλους τους δημότες της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

Ο κύκλος των διαδικτυακών σεμιναρίων αφορά στην ενημέρωση ενηλίκων (18+) γονέων και κηδεμόνων, στελεχών της δημόσιας και τοπικής διοίκησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματιών, μελών οργανώσεων του ευρύτερου τομέα και όλων των δημοτών, σχετικά με υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Ο «ψηφιακός Εγγραμματισμός» και γενικότερα η «Ψηφιακή Ικανότητα» αποτελούν ζωτικής σημασίας δεξιότητες του 21ου αιώνα, καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει φέρει ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, οι οποίες επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο την καθημερινή ζωή.

Μέσω της ψηφιακής ικανότητας μπορεί να αξιοποιηθεί όλο το εύρος των ψηφιακών τεχνολογιών με σκοπό τη μάθηση, την εργασία, την πληροφόρηση, την επικοινωνία και την επίλυση βασικών προβλημάτων σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας.

Η ψηφιακή ικανότητα κρίνεται ουσιώδης για την ενεργό συμμετοχή, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της ΕΕ είναι ανεπαρκές, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού αυτού δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο.

Σήμερα, η COVID-19 κατέστησε την ανάγκη για υψηλότερα επίπεδα ψηφιακών ικανοτήτων και επίλυση όλων των ανισοτήτων μεταξύ όσων διαθέτουν πρόσβαση στις ψηφιακές τεχνολογίες και εκείνων που δεν έχουν παρόμοια πρόσβαση.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 στις 19:00 «Κάθε μέρα, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου»

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 18:00-19:00 "Διαδικτυακές Απάτες: Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων"

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 18:00-19:00 "Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών"

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 18:00-19:00 "Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)"

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 18:00-19:00 "Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και Συναλλαγών"

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 18:00-19:00 "Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο"

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 18:00-19:00 "Ικανότητα Αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης Πληροφοριών"

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 18:00-19:00 "Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι"

Για τη διοργάνωση του προγράμματος, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ανέφερε: "Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο κύκλο σεμιναρίων, κυρίως σε μία εποχή, που το διαδίκτυο πρωταγωνιστεί σε αρνητικά περιστατικά, τα οποία βλέπουμε, δυστυχώς, συχνά στην καθημερινότητά μας. Η ασφάλεια, η ασφαλής πλοήγηση και σωστή χρήση του διαδικτύου είναι εξαιρετικά σημαντική για κάθε χρήστη του διαδικτύου και αυτό ακριβώς πρεσβεύει το πρόγραμμα. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου μας, Γιάννη Παναγιωτούλια, που "έτρεξε" την υλοποίηση του προγράμματος από πλευράς Δήμου, ευελπιστούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ανταποκρίνεται πλήρως στις προκλήσεις της εποχής, να βοηθήσει κυρίως, τους νέους και τις νέες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου".

Περισσότερες πληροφορίες: psifiakospta@gmail.com

Εγγραφές: https://tinyurl.com/digitalattiki

Ιστοσελίδα: ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ | ΠΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ptapatt.gr)

Σελίδα Facebook https://www.facebook.com/digital.attiki

Κανάλι YouTube https://tinyurl.com/atticadigital